De jacht is geopend: Fränk Schleck in Valkenburg

22 Dec
 
Fränk Schleck

Het nieuwe seizoen laat nog even op zich wachten, maar de stroom aan laatste nieuwtjes & gossip is inmiddels weer in volle gang. Zelf kijken we heel erg uit naar de ontwikkeling en prestaties van het nieuwe team uit Luxemburg, waarmee we in ieder geval via de media al drie keer kennis hebben kunnen maken: Luxembourg Pro Cycling Project? of toch Team Leopard? of misschien wel True Racing? Velen denken het al zeker te weten, maar het management achter het team schroomt niet om het geduld van de wielrenliefhebber nog tot 6 januari op de proef te stellen. Dan zal naar eigen zeggen de grote onthulling plaatsvinden. Grote dingen voor hen die geduld hebben.

Ondertussen doen zich interessante discussies voor. Recent las ik een artikel met daarin de prikkelende vraag of Team Schleck, zoals het Luxemburgse team ook bekend staat, niet te gesloten is richting fans. Het team is nieuw, dus steunen op grote prestaties kunnen ze nog niet. Juist daarom zou informatie en het werken aan het opbouwen van hun achterban belangrijk kunnen zijn. Ik denk dat het team hier juist al op slimme wijze mee bezig is. Zo is de teampresentatie in januari open voor iedereen die hiervoor een kaartje heeft weten te bemachtigen. De inschrijving hiervoor startte afgelopen dinsdag. Binnen record tempo van 1.5 uur! waren alle 4.500 beschikbare kaarten gereserveerd. Het is dat de website van het ticketingsysteem niet meewerkte (zware test voor de zenuwen overigens als je de vele Tweets aan het adres van Team Schleck mag geloven), anders was dit waarschijnlijk nog veel sneller gegaan. Met de aantrekkingskracht van het team lijkt tot nu toe niks mis te zijn.

Hoe dan ook, voor we de echte identiteit van het Luxemburgse team leren kennen, had ik vorige week alvast een ontmoeting met één van de Leopards. Niemand minder dan Fränk Schleck verzorgde vorige week in Valkenburg de opening van de Amstel Gold Race routes. Een evenement waarbij ik als echte Wheelerwatcher en ja, eerlijk toegegeven, bewonderaar van deze Schleck met veel plezier aanwezig ben geweest. Het zijn dit soort evenementen waarbij je als wielrenliefhebber de kans krijgt om binnen te kijken in de keuken van de wielerwereld en zijn helden van dichtbij mee kan maken.

Fränk Schleck opent in Valkenburg de Amstel Gold Routes

De Amstel Gold Race, de koning onder de wedstrijden in Nederland, heeft inmiddels al 45 edities achter de rug. Maar vanaf nu is het voor wielerliefhebbers nog gemakkelijker geworden om het parcours het hele jaar door zelf te beleven. Het parcours is namelijk voorzien van een permanente bewegwijzering. De opening vond plaats bij de Amstel Gold Race Xperience, een interactief museum en horecagelegenheid waar wielerliefhebbers het hele jaar door kunnen genieten van dé Nederlandse wielerklassieker. Zo heeft het museum een fotowand met hoogtepunten uit de Amstel Gold Race, een bibliotheek met wielerlectuur en een aantal televisieschermen waarop permanent beelden worden vertoond van alle tot nu toe verreden edities.

Tijdens de feestelijke opening was er uiteraard veel aandacht voor Fränk Schleck. Hoewel iedereen natuurlijk heel nieuwsgierig is naar het nieuwe Luxemburgse team waarvan hij deel uit gaat maken, sprak Fränk in Valkenburg vooral over de Amstel en de passie van de Nederlanders voor wielrennen. Hoewel de wielersport er bekend om staat, verbaasde ik me er toch nog over hoe toegankelijk deze wereld eigenlijk is en hoe gemoedelijk het er in Valkenburg aan toeging. Naast het geven van interviews, waarbij ik heel geamuseerd heb staan luisteren, had Fränk tijd voor iedereen, lucky me, zelfs voor mij:). Als je Fränk zo ziet staan vraag je je af hoe hij het voor mekaar krijgt om met zijn verbazingwekkend dunne beentjes zijn stalen ros toch iedere keer met zoveel power draaiende weet te houden. Voor medeliefhebbers: het is toch ook wel een fijne verschijning;).

Het interessante aan dit soort evenementen is ook dat je samen bent met mensen die net zoveel van deze sport houden. Een praatje maken met iemand en van anderen horen wat deze sport voor ze betekent, is eigenlijk net zo fascinerend als het ontmoeten van je helden. In het nieuwe seizoen zullen de WheelerWatchers dan ook regelmatig hun gezicht laten zien!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s