Het beste bewaard voor zijn laatste

16 Dec

De laatste uren van het jaar zijn aangebroken. Hoewel de tijd soms voorbij lijkt te vliegen, was er ook dit jaar op wielergebied genoeg te beleven.  Een nieuw wielerseizoen staat inmiddels klaar om te beginnen. De WheelerWatchers kunnen ook niet wachten om de wielen weer te zien draaien. Voor het zover is, kijken de WheelerWatchers terug op het wielrenmoment van 2010: onze ‘ontmoeting’ met Lance Armstrong afgelopen zomer in Rotterdam.  

Na de Tour de France inmiddels al vele malen via de tv gevolgd te hebben, werd het een droom om ‘the big ride’ een keer in het echt mee te maken. Dit jaar vond het Grand Départ plaats in Rotterdam, in ons eigen wielerland. Dit zou de kans van ons leven worden. En één die nog mooier werd dan we vooraf hadden kunnen dromen. Het begon allemaal met vrijwilligerswerk voor de organisatie. Dankzij een crew t-shirt, VIP kaart en een vriendelijk praatje met één van de stewards, wisten we achter de hekken te raken van het rennerskwartier. Daar waar alle teambussen stonden en daar waar alle renners druk bezig waren met de voorbereidingen voor hun race tegen de klok. Ons volgende doel: ‘the Shack’s’ en hun ‘Boss’. Veel mensen hebben inmiddels een mening over Lance Armstrong, maar voor ons is hij één van de meest inspirerende atleten, wielrenners en personen. Om hem in het echt een keer zijn ding te zien doen, was stiekem een ander punt op onze wielren wishlist. Zo gezegd, zo gedaan.

Ons favoriete wielrenmoment van 2010 is het moment dat Lance Armstrong net klaar was met zijn proloog in de straten van Rotterdam en hierover zijn verhaal deed voor een groepje zeer ‘enthousiaste’ journalisten. En WIJ, als echte Watchers, stonden vooraan. We waren dan wel geen journalisten en eigenlijk hadden we ook niet zo dichtbij kunnen komen, maar dat was op dat moment het laatste waar we aan dachten. Soms is het een kwestie van ‘being at the right time, at the right place’: Interview Lance Armstrong na proloog Tour de France 2010

Met dit memorabele filmpje sluiten we het jaar af en kunnen we echt niet wachten op wat het nieuwe wielerseizoen ons zal brengen. Wat er ook op het programma staat, op wellicht nu al het meest spannende event van het nieuwe seizoen hoeven we in ieder geval niet lang te wachten…..Keep watching!

De WheelerWatchers wensen iedereen een gelukkig, succesvol en sportief 2011:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s